VEGANISME

VEGANISME

Valt het jou ook op, dat je geen kookblad (Allerhande, Jumbo, Ekoplaza) meer open kunt slaan of de vega recepten vliegen je om de oren. Bij sommige gerechten mag je nog een flintertje zalm of kip toevoegen, verder zijn het vooral groenten waaruit de maaltijden bestaan. De vegagekte neemt toe; vrijwel alle producten die in de supermarkt liggen, hebben een veganistische tegenspeler. Van kipnuggets en worstjes tot allerlei soorten nep ‘melk’ zoals amandelwater. Zelfs pasta wordt van (gezonde…?) linzen gemaakt, om onze inname van groenten te vergroten. En dat allemaal onder het mom van ‘duurzaamheid’, ‘dierenliefde’ en uiteráárd onze gezondheid…..

Wat is daar nu van waar. In het kort kan ik zeggen, er zijn net zoveel ‘wetenschappelijke bewijzen’ dat we van oorsprong nooit vlees hebben gegeten, als er zijn die zeggen dat vlees altijd onderdeel van ons natuurlijke dieet was.

Daar worden we niet wijzer van, domweg omdat (naar mijn bescheiden mening) een wetenschappelijk onderzoek niets zegt over het waarheidsgehalte van een bevinding. Want, het is bekend dat deze wetenschappelijk onderzoeken in veruit de meeste gevallen door de voedingsindustrie worden gesponsord. En die willen uiteraard dat hun producten in een goed licht komen te staan, zodat wij ze kopen. Wat domweg betekent dat de uitkomsten worden gemanipuleerd ten gunste van diezelfde voedingsgiganten.

Zo ontdekte ik, dat zogenaamd onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat met een chemische variant van vitamine B12, een veganistisch persoon volledig gezond kan blijven. Terwijl voorstanders van een carnivoor dieet roepen dat alleen vitamine B12 van dierlijke oorsprong door het menselijk lichaam opgenomen en gebruikt kan worden. De chemische variant lijkt, onder de microscoop bekeken, in niets op ‘the real thing’. En doet dus niets voor onze gezondheid. Dit, terwijl B12 een van de belangrijkste vitamines voor ons lichaam is en we bij te lage inname/opname allerlei klachten krijgen.

Op Youtube circuleren vele filmpjes over veganisme. Wat opvalt, is dat het vooral vrouwelijke vloggers zijn, en hun belangrijkste motivatie om veganistisch te eten, lijkt een slank figuur te zijn. In elk filmpje staan ze halfbloot met hun broodmagere lijf te pronken. En alweer hebben ze een nieuw recept bedacht voor een ‘groene smoothie’, ofwel een groenig mengsel van gepureerde rauwe (niet verteerbare) groenten, tarwegras (supergiftig) en nog meer ‘superfoods’. Bij het opdrinken trekken ze vaak een gezicht van afgrijzen en hebben ze zichtbaar moeite om niet te kokhalzen. Bovendien, dit soort groene smurrie geven ze ook aan hun opgroeiend kroost!
Dit, terwijl algemeen bekend is dat de jonge hersenen, spieren, gebit en skelet, dierlijke vetten nodig hebben om goed te kunnen ontwikkelen (Lees Weston Price).

Je ziet bij deze kinderen de kenmerken van het volledig veganistisch grootgebracht worden (anders dan bij hun ouders, die nog wel met vlees, vis, zuivel en eieren mochten opgroeien) zoals weinig haargroei, kleine onderontwikkelde lichaampjes, opgezette buikjes en al op jonge leeftijd ernstig tandbederf vanwege alle suikers uit het fruit.

Reeds een paar baby’s hebben het tekort aan (dierlijke) voedingsstoffen moeten bekopen met de dood. Letterlijk uitgehongerd.

Afijn, zoek zelf maar eens wat van die youtube filmpjes op. Kijk en huiver.
Zet gerust wat vaker een lekker stuk vlees op tafel. Nu het nog mag...? In Nederland zijn reeds enkele vleesverwerkende bedrijven gesloten vanwege 'corona-infecties'. Nu geloof ik sowieso niet dat er ooit een corona pandemie is geweest......maar de maatregelen die in verband ermee genomen zijn, zijn wel degelijk huiveringwekkend. Dit is een regelrechte aanval op onze voedselvoorziening!

Inschrijven Nieuwsbrief